X

Predavanje

Heath Bunting: The Status Project

četvrtak, 22.03.2018, 19:00h @ MaMa

Stari prijatelj Multimedijalnog instituta Heath Bunting vraća se u Zagreb nakon deset godina i govorit će o vlastitom radu i umjetničkoj praksi s fokusom na izložbu Transnacionalizmi, koja se u Rijeci održava od 22. do 24. ožujka.

Heath će na pretekstu fenomena transnacionalizma, koji proizlazi iz sve veće povezanosti među ljudima i opadajućom ekonomskom i društvenom važnosti granica između nacionalnih država, govoriti o stvaranju otvorenih i demokratskih sustava kroz prilagođavanje komunikacijskih tehnologija i društvenih sustava. Osvrnut će se na poroznosti granica u fizičkom i u online svijetu, posebno se fokusirajući na svoje političke akcije, intervencije i brojne umjetničke radove od ranih devedesetih do danas, u kojima The Status Project zauzima posebno mjesto.

Heath Bunting je suosnivač net.art i sport-art pokreta. Doživotno mu je zabranjen ulaz u SAD zbog kritičkih radova o genetskoj modifikaciji i prelaženju granica, a velik mu je broj radova bio cenzuriran ili izbrisan od strane britanskih tajnih službi. Njegovo najveće djelo, The Status Project, koristi umjetnu inteligenciju za pronalaženje umjetnog života u društvenim sustavima. Trenutno radi na obučavanju umjetnika o sigurnosti i tehnikama preživljavanja, kako bi mogli u šumi nadživjeti mreže organiziranog kriminala kada nastupi konačna kriza.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet moncler outlet woolrich outlet woolrich outlet online woolrich outlet bologna lancel pas cher slancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online kate spade outlet coach outlet michael kors outlet