X

Biblioteka Prijatelji

David Albahari : 21 priča o sreći

 
Objavljena je četvrta knjiga u MaMinoj i Booksinoj biblioteci Prijatelji. Riječ je o zbirci kratkih priča 21 priča o sreći srpsko-kanadskog pisca Davida Albaharija.

 
U biblioteci Prijatelji ne druže se samo suradnici – pisci, urednici, izdavači, dizajneri, lektori… – nego i sami tekstovi ulaze u prijateljske odnose. Tako se Albaharijeva 21 priča o sreći direktno veže na Metafiziku stvarne sreće francuskog filozofa Alaina Badioua (MaMa i Booksa, 2016.)

 
Davidovi kratki zapisi mogu se čitati kao reakcije na Badiouove filozofske teze, kao varijacije na njihove teme, ali i kao samostalne priče o likovima – studentima i studenticama, spisateljima i spisateljicama, majkama i očevima, momcima i djevojkama, učiteljima i učiteljicama – koji na razne načine pokušavaju otkriti što je uopće sreća, e da bi se mogli baciti na potragu za njom. I u tome ponekad uspijevaju.

 
Uz knjigu dolazi i “mapa” u kojoj se nalaze Badiouove teze o sreći i pogovor Pričaj mi o sreći srpskog matematičara, književnika i prijatelja Vladimira Tasića – također uobličen u formi 21 komentara.

 
Za oblikovanje knjige i mape zadužila nas je beogradska grupa Škart.

 
 
Knjiga 21 priča o sreći može se kupiti u knjižari Vuković & Runjić, preko superknjizara.hr kao i u beogradskoj knjižari Beopolis.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet moncler outlet woolrich outlet woolrich outlet online woolrich outlet bologna lancel pas cher slancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online kate spade outlet coach outlet michael kors outlet