X

Škola neophodnog znanja

04. - 15.12.2015 @ Kino Tuškanac, Booksa & MaMa

MaMa, Booksa i Kulturpunkt početkom prosinca u Zagrebu organiziraju kratku Školu neophodnoga znanja, u trajanju od 04. do 15. prosinca.

Poznati umjetnici (Dubravka Ugrešić i Slobodan Šijan) te važni filozofi (Alexander Garcia-Düttmann i Peter Szendy) u različitim će formatima izložiti što za njih danas predstavlja neophodno znanje koje bi valjalo usvojiti.

Program započinje 04. i 05.12. u Kinu Tuškanac filmskim programom po odabiru Alexandera Garcia-Düttmanna. Četvrtog prosinca prvo prikazujemo Nebo kentaura, novi film klasika argentinskog filma Huga Santiaga. Potom će redatelj i Garcia-Düttmann razgovarati o filmu i o Santiagovom opusu, koji je važan za novije generacije argentinskih filmaša ali i filozofe kao što je Gilles Deleuze. U subotu petog prosinca prikazat ćemo film Luchina Viscontija Drage zvijezde Velikog medvjeda iz 1965. godine, a u koji će Garcia-Düttmann dati uvod.

Od 07. do 10. prosinca u MaMi održavaju se 2 dvodnevna seminara, s početkom u 16h.

Prvo će 07. i 08. prosinca francuski filozof Peter Szendy održati seminar na temu Estetički supermarket u kojem će predstaviti svoj rad o odnosu slike, filma i novca.

Zatim će u drugom seminaru 09. i 10. prosinca Dubravka Ugrešić izložiti svoja promišljanja o tome što je za nju kao književnicu nužno znanje. Njen seminar dijelom će se osloniti i na esej Karaoke kultura koji zajednički objavljuju Booksa i MaMa, a o kojem će biti riječi u Booksi u petak 11.12. u 12h u razgovoru s autoricom.

Važna napomena: Zbog ograničenog mjesta na seminarima Szendyja i Ugrešić potrebna je najava sudjelovanja na elektronsku adresu mi2@mi2.hr (rok: 03.12.).

Program će zaokružiti Slobodan Šijan, s kojim o njegovoj novoj knjizi Filmus – priče o filmu razgovaramo u MaMi u ponedjeljak 14. prosinca, da bi naposljetku na Kratkom utorku u Kinu Tuškanac (15.12.) bili prikazani Šijanovi eksperimentalni filmovi.

louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher louboutin pas cher peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet peuterey outlet moncler outlet woolrich outlet woolrich outlet online woolrich outlet bologna lancel pas cher slancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher lancel pas cher hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online kate spade outlet coach outlet michael kors outlet